Bedrijfsprocessen automatiseren

Automatisering van bedrijfsprocessen is noodzakelijk om efficiënt te kunnen werken. Maar hoe pak je dit aan?

Ontdek hoe
Automatisering van papieren naar digitale bedrijfsprocessen

Heb je een achterstand op het gebied van automatisering?

Automatiseer je bedrijfsprocessen

Veel bedrijven worstelen met het bijbenen van digitale ontwikkelingen. Maar stel je eens voor dat de automatisering van je bedrijfsprocessen soepel verloopt, met systemen die naadloos op elkaar aansluiten. Van Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen die meegroeien met je ambities tot het probleemloos koppelen van externe apparaten. Misschien zelfs in combinatie met AI-automatisering. Of je nu een groot bedrijf leidt of een kleinere onderneming, automatisering van je bedrijf is noodzakelijk om de concurrentie voor te blijven of minimaal bij te houden.

Specialisatie in automatisering

Brede ervaring in diverse sectoren

Of je nu een start-up bent of een gevestigd bedrijf, een partij om je te helpen bij jouw automatiseringsvraagstukken kies je niet zomaar. We hebben een rijke geschiedenis van samenwerkingen met bedrijven van diverse groottes, uit verschillende sectoren met uiteenlopende uitdagingen. Van subtiele aanpassingen tot het integreren van nieuwe functies, of het opzetten van een volledig nieuw systeem.

 

Automatiserings specialist

Winst met kleine en grote verbeteringen

Gedeeltelijke of volledige automatisering van je bedrijf

Elk facet van je bedrijf, van de administratie tot aan de productielijn, biedt mogelijkheden voor een digitale quickwin of complete metamorfose. Of het nu gaat om subtiele optimalisaties of omvangrijke innovaties, onze focus ligt op het identificeren en uitvoeren van automatiseringsinitiatieven die de hoogste rendementen voor je bedrijf opleveren. Slankere processen, verhoogde efficiëntie en een concurrentievoordeel in een steeds veranderende markt. Met het automatiseren van bedrijfsprocessen realiseer je dat op korte termijn.

Stel ons een vraag

Prijzenmanagement

Kostprijs berekening per product op basis van productietijden, de supply chain en kosten van grondstoffen.

Voorraadmanagement

Slim plannen rekeninghoudende met de supply chain, productie en voorraaden.

Tijdregistratie

Urenregistratie van medewerkers en externen in combinatie met facturatie en vergoedingen.

Klantenmanagement

Opbouwen profielen door het verzamelen van gegevens en actief relaties onderhouden.

Productiemanagement

Efficiënt plannen en monitoren van productieprocessen.

Dashboarding

Tussenstand in één oogopzicht met key performance indicatoren, charting en rapportages.

Offertes, orderbonnen en facturen

Stroomlijnen van leads tot aan betalingen, eventueel met integraties van externe software.

Operationele bedrijfsvoering

Medewerkers ingeplande opdrachten (via tablet) laten  uitvoeren en direct laten terugkoppelen.

stappenplan

Slim omgaan met wat er al is

Van nieuwbouw tot uitbreiding

Het hart van elk modern bedrijf is haar Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem. Maar niet elk bedrijf is hetzelfde en daarom is maatwerk essentieel. Of je nu een splinternieuw ERP-systeem nodig hebt of je huidige systeem wilt verfijnen, wij bieden altijd een oplossing in digitalisering die specifiek op jouw situatie is gebaseerd. Onze experts brengen jouw behoeften in kaart, creëren of vernieuwen systemen en integrereren deze naadloos in je bedrijfsvoering.

 • Verbetert samenwerking intern en extern
 • Real-time toegang tot data
 • Stroomlijnen van processen
 • Grip op toegang en beveiliging van data
 • Onbeperkt maatwerk mogelijk
 • Verbeterde customer service
ClipartKey_2694838
Visma
Visma
Dynamics-365-Logo
Oracle_logo
unit4-vector-logo
afas-sw-logo-stapel-RGB-SVG
logo2020kleur-1
hi-tech-futuristic-background

Combineer je data

Koppelen van software en randapparatuur

Om het beste uit je data te halen communiceren externe systemen, randapparatuur, partners en platforms met elkaar. Wij integreren en automatiseren deze systemen en zorgen voor vloeiende communicatie tussen alle elementen van jouw digitale ecosysteem. Van kassa's tot leveranciersportals, wij zorgen ervoor dat alles naadloos op elkaar aansluit.

Voordelen van koppelen

 • Verrijkt data door deze te combineren 
 • Real-time toegang tot data
 • Bespaart op maatwerk
 • Verbetert bedrijfsprocessen
 • Verbetert samenwerkingen
 • Reageer sneller op de markt
 • Verbetert klantervaring
Voorbeelden

 • Online en offline -systemen
 • ERP-systemen
 • Populaire betaalmethoden
 • Hardwaresystemen
 • AI-systemen
 • Communicatiesystemen
 • Databases, fileservers en blockchains

Cases

Automatisering van productieplanning

2021

Oostburg

Fieret Vishandel - productieplanning

Automatisering urenadministratie

2019

Terneuzen

Nouvall detachering - urenadministratie

Automatisering logistieke sector

2017

Kruiningen / Ritthem

ZZC overslag - container quality management

Automatisering van bedrijfsprocessen

2018

Terneuzen / Hilversum

Broadcast Partners - radioautomatisering

Ontdekkingsfase bedrijfsprocessen automatiseren

Hoe krijgen we een duidelijk beeld van het gewenste eindresultaat?

Duidelijke kosten & baten dankzij de ontdekkingsfase

Tijdens onze ontdekkingsfase duiken we diep in wat jij en je bedrijf écht nodig hebben. In een korte, maar intensieve periode, plannen we meerdere afspraken om precies te begrijpen wat je voor ogen hebt. Elk detail, elke wens en eis wordt zorgvuldig gedocumenteerd en door onze specialisten geanalyseerd. Ons doel? Zorgen dat je exact weet naar welke functionaliteit elke euro toe gaat. Door een gedetailleerd kostenoverzicht bieden we transparantie en verzekeren we dat je duidelijk zicht hebt op zowel de kosten als de verwachte baten. Zo komen we samen tot de beste automatiseringsoplossing op maat.

Ontdek hoe we jouw bedrijfsprocessen automatiseren

Zet de eerste stap naar de automatisering van je bedrijf

Tip

€950,-

Vrijblijvend

Start vrijblijvend met ons de ontdekkingsfase, waarin we met meerdere besprekingen de situatie, mogelijkheden, kosten, baten en stappen verkennen.

Neem contact op

 • Verhoogt de kans op succes
 • Het identificeren van eisen en wensen
 • Het verminderen van risico's
 • Ontmoet de professionals
Team

Duur

1-10 dagen

Onderdelen

Kennismakingsgesprek
Documentering
Laveto komt langs
Baten & kosten
Ontdekkingsfase

Wie wordt ingezet?

Business developer
Software analist/architect
UI/UX designer

Veelgestelde vragen
Wat is de aanpak voor het begrijpen van mijn specifieke zakelijke behoeften en doelstellingen?

We beginnen met meetings met de betrokken gebruikers binnen je organisatie. Tijdens deze bijeenkomsten verzamelen we de globale eisen en wensen voor het project. Hierbij is het belangrijk dat we de dagelijkse werkzaamheden, bedrijfsprocessen en uitdagingen begrijpen om de automatisering volledig af te stemmen op jouw behoeften.

Na deze initiële dataverzameling verfijnen we de eisen en worden deze schriftelijk uitgewerkt en geprioriteerd. Vervolgens beginnen we met het ontwerpen van de gebruikerservaring. Afhankelijk van het project kan dit ook een visueel ontwerp en/of prototype inhouden. We analyseren de technische uitdagingen en zoeken naar slimme bestaande (deel)oplossingen.
 

Software ontwikkeling

Vervolgens ontwikkelen we de software en implementeren deze in een testomgeving. Deze stap geeft jou en ons de kans om de functionaliteit te evalueren en feedback te geven. Deze feedback wordt vervolgens verwerkt in de software.

Dit gehele proces is te volgen op onze MijnLaveto. Dit platform biedt jou en ons de mogelijkheid om notities en feedback te delen, wat de communicatie en samenwerking vergemakkelijkt.
 

Optimale automatisering van bedrijfsprocessen

Onze aanpak is flexibel en past zich aan jouw specifieke behoeften aan, terwijl we de beste praktijken en standaarden in de software-industrie volgen. Wij geloven dat een goed begrip van jouw zakelijke behoeften en doelstellingen cruciaal is voor een optimale automatisering van bedrijfsprocessen die daadwerkelijk waarde toevoegt aan jouw organisatie.

Hoe lang duurt het om mijn op maatwerk software te ontwikkelen?

Het tijdsbestek voor het ontwikkelen van op maat gemaakte software kan sterk variëren en hangt af van meerdere factoren, waaronder de complexiteit van de vereisten, de grootte van het project en eventuele wijzigingen die tijdens het ontwikkelproces kunnen optreden. Het is belangrijk om te benadrukken dat we altijd streven naar een grondige en kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling, waarbij we ervoor zorgen dat we voldoen aan jouw zakelijke behoeften en doelstellingen.

Onze aanpak is altijd om te beginnen met het ontwikkelen van een Minimaal Viable Product (MVP). Door eerst een MVP te creëren, kunnen we je zo snel mogelijk een werkend product leveren dat de kernfunctionaliteiten biedt. Dit stelt je in staat om vroegtijdig feedback te geven en helpt ons om het product te verfijnen en aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

Na de levering van de MVP, zullen we blijven werken aan de verdere ontwikkeling en uitwerking, waarbij we voortdurend prioriteit geven aan de meest kritieke vereisten. Dit proces is iteratief en stelt ons in staat om snel te reageren op veranderingen of nieuwe inzichten.

Aan de hand van de initiële wensen kunnen we een globale inschatting geven van de doorlooptijd. Hoewel we dus geen exacte tijdsduur kunnen geven, zetten we ons in voor transparantie en zullen we regelmatige updates bieden om je op de hoogte te houden van de voortgang van het project. Onze focus ligt op het leveren van een optimale automatisering van bedrijfsprocessen die aan jouw behoeften voldoet, zo snel en efficiënt mogelijk.

Hoe blijft het project binnen het afgesproken budget en tijdsschema?

Continu communiceren we met je over de voortgang van het project via ons MijnLaveto platform. Dit stelt ons in staat om problemen snel te signaleren en op te lossen, waardoor vertragingen en onverwachte kosten worden geminimaliseerd.

Bij elk vereiste dat we in MijnLaveto vastleggen, maken we een schatting van de tijd en middelen die nodig zijn om het te implementeren. We bespreken deze schattingen met je en vragen om jouw goedkeuring voordat we verder gaan. Op deze manier zorgen we ervoor dat de voortgang van het project overeenkomt met jouw verwachtingen en voorkomen we onaangename verrassingen op het gebied van kosten of tijdsbesteding.

Om het project binnen het afgesproken budget en tijdsschema te houden, richten we ons op de ontwikkeling van een Minimal Viable Product (MVP). Hierbij prioriteren we de taken die de meeste waarde leveren en essentieel zijn voor het functioneren van de software. Naarmate het project vordert, kunnen we extra functies en verbeteringen toevoegen, afhankelijk van de beschikbare tijd en middelen.

We maken gebruik van flexibele ontwikkelingsmethoden, zoals Agile, die ons in staat stellen om snel te reageren op veranderingen en problemen die zich kunnen voordoen tijdens het ontwikkelingsproces. Dit houdt in dat we ons voortdurend aanpassen en verbeteren om ervoor te zorgen dat we aan jouw behoeften voldoen en ons aan onze beloften houden.

Tot slot houden we regelmatig beoordelingen en aanpassingen om ervoor te zorgen dat we op schema blijven. Hierbij herzien we de voortgang van het project, maken we indien nodig nieuwe schattingen van taken en passen we onze aanpak aan om ons aan het afgesproken budget en tijdsschema te houden. Transparantie is belangrijk voor ons en we streven ernaar om je gedurende het hele project op de hoogte te houden.

Wat is het proces voor kwaliteitsborging en het testen van mijn software?

Het proces voor kwaliteitsborging en het testen van de maatwerk software is van essentieel belang om te garanderen dat het eindproduct aan de verwachtingen voldoet en goed functioneert. Onze aanpak omvat meerdere fasen en technieken.

Ten eerste schrijven we voor elke functie geautomatiseerde tests. Dit zijn codes die we schrijven om functionaliteiten te testen. Deze tests worden automatisch uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Wanneer er wijzigingen worden aangebracht, zullen de tests opnieuw worden uitgevoerd om te controleren of deze wijzigingen geen onverwachte problemen veroorzaken.

Een ander belangrijk onderdeel van onze teststrategie is end-to-end testen. Dit is een methode waarbij we het volledige functioneren van de software controleren, van het begin tot het eind, om er zeker van te zijn dat het geheel soepel samenwerkt. Dit doen we bijvoorbeeld door te controleren of gebruikersinput correct door het systeem wordt verwerkt en de verwachte output produceert.

Voor elke vereiste zorgen we dat deze getest is. Voor elke vereiste kunnen er meerdere scenario's zijn die we testen. Als er tijdens dit proces vragen of onduidelijkheden ontstaan, zullen we deze samen bespreken om te bepalen wat het gewenste resultaat is.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat de automatisering van hoge kwaliteit is en naar behoren functioneert, zodat je erop kunt vertrouwen dat het eindproduct aan de verwachtingen voldoet. Ook in de toekomst, wanneer nieuwe eisen worden toegevoegd of systeemcomponenten van updates worden voorzien. Het proces van kwaliteitsborging en testen is een essentieel onderdeel van onze aanpak voor het ontwikkelen van op maat gemaakte automatisering van bedrijfsprocessen.

Wat zijn de technologie├źn die gewoonlijk gebruikt worden voor de automatisering van bedrijfsprocessen?

De technologieën die we gewoonlijk gebruiken voor het automatiseren van bedrijfsprocessen zijn divers en afhankelijk van de specifieke behoeften van elk project. Voornamelijk passen we webgebaseerde (cloud)technieken toe. We maken gebruik van een brede waaier van tools en technologieën om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke oplossingen voor onze klanten kunnen leveren.

Op het gebied van integratiesoftware werken we met chatplatformen zoals WhatsApp en Slack, AI-tools zoals OpenAI en TensorFlow, en cloud-architecturen zoals Azure en Amazon AWS. We maken ook gebruik van specifieke API's, zoals Google's API's en die van verschillende payment providers en bezorgdiensten.

Voor eindgebruikerssoftware hebben we ervaring met het werken met een scala aan platformen, van social media en video-platformen tot webshops, administratiesystemen, CRM's, en specifieke branchesoftware.

Wat betreft communicatie, werken we met verschillende netwerken, databases, bestandsservers en dataformaten, evenals pub-sub systemen zoals MQTT en blockchain-technologieën. We hebben ook ervaring met het werken met verschillende randapparatuur, zoals kassasystemen, sensoren, scanners, printersystemen, en IoT-apparaten.

Daarnaast, we maken gebruik van verschillende technieken om onze software te ontwikkelen, zoals objectgeoriënteerd programmeren, design patterns, machine learning, en verschillende testtechnieken. We maken ook gebruik van virtual machines, en hebben ervaring met zowel horizontale als verticale schaling, en foutmonitoring.

Ons doel is altijd om de meest geschikte technologieën voor elk project te selecteren om de beste oplossing voor de klant te leveren. Daarbij staat de flexibiliteit van onze aanpak centraal: zelfs als we niet eerder met een bepaalde technologie hebben gewerkt, zijn we in staat om deze snel op te pakken en te integreren in ons ontwikkelproces.

Wat is de ervaring met de integratie van digitalisering met mijn huidige ERP-systeem?

We hebben uitgebreide ervaring met de integratie van nieuwe software met bestaande ERP-systemen. In de loop der jaren hebben we gewerkt met een breed scala aan ERP-systemen en hebben we solide competenties ontwikkeld om effectieve en efficiënte integraties te leveren.

Een belangrijk aspect van ons werk is het vermogen om nauw samen te werken met de ontwikkelaars van ERP-systemen. Dit stelt ons in staat om diepgaande kennis te verkrijgen van de systemen waarmee we werken en om mogelijke problemen tijdens het integratieproces vroegtijdig te identificeren en aan te pakken.

Daarnaast hebben we sterke vaardigheden op het gebied van data-analyse. We kunnen bestaande datastructuren en workflows grondig analyseren, waardoor we een helder inzicht krijgen in hoe het ERP-systeem functioneert en hoe we het beste kunnen zorgen voor een succesvolle integratie.

Hoe wordt de automatisering ondersteunt na oplevering?

Na de oplevering van de software is het essentieel dat je kunt vertrouwen op solide ondersteuning om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft verlopen. Wij bij ons bedrijf zijn er om je te ondersteunen met een scala aan diensten die op jouw specifieke behoeften zijn afgestemd.

Allereerst bieden we technische ondersteuning aan, zodat als je tegen technische problemen aanloopt of vragen hebt over het gebruik van de software, je kunt rekenen op snelle en deskundige hulp. Ons supportteam is bereikbaar via telefoon, e-mail en chat, en we streven ernaar om eventuele problemen snel en efficiënt op te lossen.

Verder zetten we proactieve monitoring in, wat betekent dat we de prestaties en status van de software nauwlettend in de gaten houden. Hiermee kunnen we eventuele problemen vroegtijdig opsporen en aanpakken voordat ze een impact hebben op jouw bedrijfsvoering.

Ook is het belangrijk om de software actueel te houden met de laatste veiligheidsstandaarden en functies. Daarom bieden we regelmatige updates en onderhoud aan, om ervoor te zorgen dat de software veilig is en blijft voldoen aan de steeds veranderende technologische trends en bedrijfsvereisten.

Daarnaast kunnen we op verzoek trainingssessies aanbieden voor jouw team, om ervoor te zorgen dat iedereen bekwaam is in het gebruik van de nieuwe software. Dit helpt niet alleen om de overgang soepel te laten verlopen, maar zorgt er ook voor dat het team het maximale uit de software kan halen.

Ten slotte, begrijpen we dat bedrijfsbehoeften kunnen veranderen en dat de software mogelijk moet evolueren om aan deze veranderende behoeften te voldoen. We staan open voor voortdurende samenwerking en zijn bereid om aanvullende aanpassingen en verbeteringen te bespreken en te implementeren op basis van jouw feedback en vereisten.

In het kort zijn wij hier om ervoor te zorgen dat jouw investering blijft renderen op de lange termijn.

Welke nazorg en onderhoudsdiensten zijn mogelijk?

We begrijpen dat software evolueert en dat bedrijfsbehoeften in de loop van de tijd kunnen veranderen. Daarom bieden we uitgebreide nazorg- en onderhoudsdiensten aan.

Allereerst zijn we altijd beschikbaar om nieuwe functies te ontwikkelen en bestaande functionaliteiten te verbeteren. Dankzij onze geautomatiseerde tests kunnen we er zeker van zijn dat het product consistent blijft presteren, zelfs als we het na enige tijd verbeteren. Deze tests stellen ons in staat om eventuele problemen snel te identificeren en te corrigeren, waardoor we de kwaliteit en stabiliteit van jouw software kunnen waarborgen.

Daarnaast kunnen we regelingen treffen voor continue monitoring van de software. Dit betekent dat we de prestaties voortdurend in de gaten houden en proactief handelen als we merken dat er iets niet klopt. Op deze manier kunnen we mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en oplossen.

Tenslotte bieden we ook regelmatige updates aan om ervoor te zorgen dat de software up-to-date en veilig blijft. Dit omvat niet alleen het implementeren van nieuwe functies en verbeteringen, maar ook het patchen van eventuele beveiligingsrisico's.

Verder kunnen we ook assistentie verlenen bij eventuele problemen of vragen die je mogelijk hebt over het gebruik van de software. Ons team staat altijd klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je het maximale uit jouw software haalt.

Hoe wordt omgegaan met data beveiliging tijdens de ontwikkeling en integratie van software?

Data beveiliging is een van onze hoogste prioriteiten tijdens de ontwikkeling en integratie van software. We begrijpen het belang van het beschermen van gevoelige informatie en we hebben strikte protocollen en praktijken op zijn plaats om ervoor te zorgen dat jouw data altijd veilig is.

Allereerst coderen we defensief, wat betekent dat we altijd aannemen dat er potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden zijn, en we coderen met die veronderstelling in gedachten. Dit helpt ons om potentiële zwakheden in de software te identificeren en te vermijden.

Daarnaast nemen we privacywetgeving zeer serieus en voldoen we altijd aan alle relevante wet- en regelgeving. Dit betekent dat we zorgvuldige controles en balansen hebben om ervoor te zorgen dat de data die we verwerken en opslaan altijd in overeenstemming is met deze wetten.

Voor klanten die oplossingen nodig hebben voor zeer gevoelige gegevens, bieden we ook op maat gemaakte diensten aan. Dit kan bijvoorbeeld het gebruik van extra versleutelingstechnieken of het implementeren van strikte toegangscontroles omvatten.

Cookies
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door onze website te gebruiken, stem je in met alle cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid. Lees verder: https://laveto.nl/privacy-verklaring.
Cookie-instellingen
Noodzakelijke cookies
Analytische cookies
Logo Laveto B.V.

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.