surface-p1R-11mrtTM-unsplash
Bedrijfsdigitalisering
Kansen door bedrijfsdigitalisering
Tekst

Kansen!

Als ondernemer ben je altijd bezig met de vraag: “Waar liggen mijn kansen en welke verbeteringen zijn noodzakelijk voor de korte en langere termijn.” Deze twee vraagstukken zijn continu aan verandering onderhevig. Eén vraag is echter altijd actueel: “Hoe efficiënt verlopen mijn bedrijfsprocessen?” Digitalisering is daarbij in toenemende mate een bepalende factor die in vrijwel ieder bedrijf toepasbaar is. Niet alleen in een complexe fabriek, maar ook in de slagerij, viswinkel of kledingzaak op de hoek.

Hoe helpt digitalisering mijn bedrijf vooruit?

Veel ondernemers zijn terughoudend wanneer dit onderwerp ter sprake komt. “Hoe kan digitalisering mijn bedrijf vooruit helpen?”, is een vaak gestelde vraag. Het antwoord ligt voor de hand. Iedere ondernemer is zich  bewust van de knelpunten binnen zijn onderneming. Knelpunten die kosten makkelijk uit de hand laten lopen of onvoorspelbaar maken zijn in de regel uitermate geschikt voor de oplossingen die digitalisering te bieden heeft.

Digitalisering van bedrijfsprocessen

Efficiëntie verhogend

Digitalisering wordt o.a. ingezet om processen in een minimum van tijd overzichtelijk, inzichtelijk, voorspelbaar en geautomatiseerd te laten verlopen. Efficiëntie verhogend, daardoor kostprijs verlagend en winst maximaliserend. En ja, hoewel het misschien niet het eerste type bedrijf is waar je aan denkt, ook een slagersbedrijf kan hier volop van profiteren. Een voorbeeld:

  • Database met recepten voor in-huis bereiding van kant-en-klare producten

  • Koppeling met voorraadbeheer van ingrediënten voor deze recepten

  • Urenregistratie personeel in combinatie met registratie bereidingstijd producten

  • Kostprijs berekening per product op basis van bereidingstijd en kosten ingrediënten

  • Overzicht productie en kosten per tijdsdeel

Hoe te beginnen met bedrijfsdigitalisering

Waar te beginnen?

Laveto helpt ondernemers hun knelpunten in kaart te brengen voordat er ook maar 1 regel code wordt geschreven. Het zo volledig mogelijk analyseren van deze knelpunten is noodzakelijk om de tools te kunnen realiseren die de digitalisering uiteindelijk in de praktijk brengt. Om dit proces in gang te zetten willen we eerst alles weten van jouw bedrijf en de problemen waar je tegenaan loopt.

Plan van aanpak

We stellen hierna een plan van aanpak voor met jouw wensen en verwachtingen als uitgangspunt. Onze adviezen en suggesties nemen we hierin mee, altijd met een maximaal eindresultaat in gedachten. We bepalen vervolgens welke van onze specialisten het best bij jouw project passen. Via onze MijnLaveto tool kun je prima volgen in welke fase je project zich bevindt en kun je ons van feedback voorzien.

Plan van aanpak bij bedrijfsdigitalisering
bart
shapes

Wat zijn jouw knelpunten?

Nieuwsgierig hoe wij die kunnen oplossen? Maak een vrijblijvende afspraak!
 

Maak een afspraak